tirsdag den 23. september 2014

Sidste Høst dag

Så blev det sidste dag med temaet høst.

Vi har siden august arbejdet med dette tema, og der er blevet lavet mad med flere af efterårets råvarer.

Der er blevet læst fagtekster (opskrifter) omregnet (matematik) så at opskrifterne kunne komme til at passe med  antallet af elever, skrevet indkøbs sedler (mere dansk), sammen lignet priser (mere matematik), købt ind og selvfølgeligt lavet mad (madkundskab)

I dag var så den sidste gang i forløbet, så eleverne skulle udfordres lidt.
Så op gaven lød på pasta og kødsovs, med PASTA lavet helt fra bunden, og det samme med kødsovs, så igang med at finde opskrifter, omregne og lave indkøbs lister. og så afsted til NETTO, på gå ben, for vi skal jo også huske at have bevægelse passet ind i undervisningen, og en lille gåtur  giver også mulighed for uformelle snakke mellem eleverne, og mellem elever og lærere.

Tilbage på skolen, var det så tid til at kaste sig ud i den store op nye opgave, at lave Pasta.
Da dejen var færdig æltet, så var det frem med pastamaskinerne, og så var det ellers om at få styr på motoriken, nu skulle der både drejes, holdes dej på vej ned i  maskinen og tages udrullet dej væk fra maskinen, men alt gik bare super godt.I køkkenet blev der knoklet med at lave en super lækker kødsovs. Der var blevet hakket løg, revet gulerod, presset hvidløg og hvad der nu ellers skulle i.
Da pastaen var kært ud til fine tynde plader, då var det tid til at strimle den op til taglietelle
De blev så hængt til tørre lige indtil de skulle bruges.


Dagen blev afsluttet med et overdådigt måltid med en helt perfekt pasta og super skøn kødsovs.  En helt perfekt afslutning på temaet.

I næste uge skal vi ud i naturen, og se hvad den kan byde på .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar