søndag den 5. oktober 2014

MATEMATIK & KUNST SIDSTE DEL

Så blev det sidste dag i vores 3 ugers udeskole matematik forløb.

Dagen startede med en gentagelse af sidste uges øvelse, nemlig matematik stafet. 

Der var masser af elevernes gode opgaver tilbage fra sidste uge, så mens der var morgenssamling, blev banen gjort klar, så dagen ellers kunne starte med en ½ times matematik bevægelse.

Efter en lille pause/ frikvarter, skulle eleverne ud på en ny opgave.
I de samme grupper som de havde løbet stafet i skulle de nu, bevæbnet med et kamera og en pose, og og tage 5 billeder af ikke naturlige genstande, og indsamle 5 blade.

Tilbage i klasserne, blev billederne printet, og de 5 blade blev overført til papir, og så var det ellers tid til at finde symmetriakser, og indtegne dem.


Det var de bare super gode til.

Dagens sidste opgave var en instruktions opgave.

Eleverne blev i deres 5 mands grupper, og hver elev fik udleveret en pose med 20 centicubes, 5 forskellige farver, og 4 af hver farve., og alle poser var helt ens.

Opgaven gik så ud på at der var en fra gruppen der skulle bygge en hemmelig figur på maks. 10 centicubes. Der efter skulle eleven så prøve ud fra matematiske begreber prøve at forklare de 4 andre hvordan at den så så ud, og de skulle så prøve at bygge den undervejs.

Dagen sluttede af med fælles evaluering af dagen.
Eleverne syntes det havde været en rigtig god dag, de kunne rigtig godt lide matematik stafetten, og de syntes alle sammen at de havde lært en masse om at samarbejde, og de var også blevet bedre til at spejle figurere.

Slut på 3 gode uger, med en masse spændende matematik undervisning.

Næste uge er der Endrup uge, så der er der tværfagligt alle dage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar