fredag den 30. januar 2015

Så er det vist på tide at få skrevet lidt igen. :-)

Januar har stået i billedkunstens tegn.


Med udgangspunkt i nye fællesmål for faget biledkunst, afsnittet om MALERI OG COLLAGE, har vi her i januar arbejdet med billeder, der tager udgangspunkt i H C Andersen, Sne Dronningen.

Første fredag, startede vi med at læse historien op for eleverne, undervejs blev der lavet nogle små pause, hvor at eleverne så skule lave nogle små skitser, af ting/personer som de syntes var vigtige i det læste afsnit.


Skitserne skulle bruges som huskeværktøj til når de skulle igang med det egentlige billed..

Efter oplæsning og skitsetegning, var det tid til at snakke noget om farver, og hvilken betydning at farverne har for billedet, og der blev også snakket om hvordan at et billed bygges op i forskellige lag. Det lyder måske lidt tørt og kedeligt, men der var en masse spændende øvelser som eleverne skulle lave undervejs, og der var også tid til bevægelse.

Den efterfølgende fredag, var det tid til en kort genfortælling af historien, så alle kunne komme i den rette stemning, dernæst en kort repetition af farvelæren, og vi snakkede om kolde og varme farver, da Sne Dronningen jo både indeholde de kolde billeder, og de varme billeder, alt efter hvor vi er i historien.

og så var det ellers igang med lærrederne, første skulle der lægges en grundfarve så der var noget at arbejde ud fra. De fleste valgte at bruge en eller anden nuance af blå.
Og så var det igang med selve billedet, De skitser som de havde lavet ugen før var udgangpunktet for hvilket billed der skulle males. Ellers var der frit valg, og det skulle være mere collage , eller det skulle være rent maleri. De fleste valgte collage vejen.
Der blev virkeligt arbejdet, og eleverne knoklede med alt det de havde lært, og billederne begyndte at tage form.


Men, når der arbejdes med billedkunst i afd 3 så har vi lært af vores gamle læremester John Nordmand at det er tilladt  at bruge alle de materialer som vi overhovedet kan komme i tanke, og der er ikke noget der er forkert, så da alle nu var kommet godt igang, så var det jo bare at give den gas, og så se hvor det kunne ende. Så i dag var eleverne nået så lang med det grundlæggende i billedet, så nu skulle der gives gas, og laves spændende og for nogle af eleverne også udfordrene ting. så frem med noget sandspartel, fugemasse og almindeligt sand, samt en masse malertape.

Så nu bliver det jo spændende at se hvor vi havner i næste uge, det kan være vi skal finde kaffen og schellak frem, og se om vi kan lave noget spændende med det.
Vi må se hvad der sker, men spændende bliver det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar