søndag den 31. august 2014

UDE HISTORIE.

Frederiksborg slot & våbenskjolde.

I forbindelse med vores historie emne, hvor vi arbejde med Danmark omkring 1814, tog vi fredag til Frederiksborg slot for at se på Våbenskjolde.

Formålet med undervisningen denne dag var at finde ud af hvad er det for nogle symboler der er i de forskellige våbenskjolde, og hvad betyder de.

Eleverne skulle også prøve at reflektere over hvem de selv er, og så tegne et våbenskjold som gennem symboler fortæller hvem de er.

Så afsted til Fredensborg station for at finde toget til Hillerød.


Og da vi jo gerne skal bevæge os i løbet af skoledagen,  så stod der også gåtur på skemate da vi kom til Hillerød. 


Da vi var kommet op på slottet, var det tid til at dele op i grupper, og udlever dagen opgaver, så vi var klar til at gå igang så snart at der blev åbnet.I slotskirken hvor næsten alle våbenskjoldene hænger, var der lige en kort instruktion, et opbygningen af skjoldene,

  
Herefter var det så tid til at hver gruppe fandt deres "eget" skjold, som  de så skulle tage et billed af og beskrive ud fra de oversigter som de havde fået udleveret med symboler og deres betydning.


Men uden mad og drikke, ja så duer hverken helte eller elever, så lidt frokost skal der jo til. 


Efter frokost, var det så tid til at lave egne våbenskjolde, så vi satte os ud i slots gården, og så var det ellers frem med farver, sakse, papir og symbol lister, og tænke over hvem er jeg, og hvordan er jeg. En spændende og lærerig dag, og mandag laver vi så skjoldene helt færdige, og laminere dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar