Udskolingen valgte at tage livtag med vinteren, i Det Grønne Klasserum.
En meget smuk, men også kold dag, men er der varme på ovnen, varm te, og lune plaider, så går det.
Blå himmel, urørt sne på markerne, fås det flottere. |
Der tænkes over digtet. |
Matematikerne kæmpede med frosten, ca -7gr men fik dog lavet lidt på brændeskuret, selv om det var svært med store vanter på.
Hjemkundskabs holdet sørgede for dejlig kylling i karry med kokosmælk, samt at der var fuld knald på ovnen.
KYLLING I KARRY OG KOKOS MED GRØNT OG BRUNE RIS
Tilberedningstid: ca. 30 min
Antal personer: 16
DET SKAL DU BRUGE:
2 kg brune ris
8 dåser kokosmælk
olivenolie
12 pastinakker
2 pose grønkål
Karry
8 porrer
salt og peber
8 æbler
Evt. lidt karry, soja og et nip sukker
1kg kylling i tern
12 gulerødder
SÅDAN GØR DU:
Skyl risen i koldt vand og kom i 3,2 l kogende vand. Kog i
20-25 minutter og lad dem trække under låg i 5 minutter. Krydr med salt.
Dup kyllingekødet fri for væde med lidt papir og drys dem
med salt.
Skyl porrer og skær dem i tynde ringe.
Skær æblerne i små tern.
Skur gulerødder og pastinakker og skær dem i tynde på skiver
på skrå eller stave.
Skyl grønkålen, rib den og hak den groft.
Varm lidt olie på i en tykbundet gryde, tilsæt kyllingetern.
Steg dem gyldne på alle sider og tag dem op af gryden.
Kom lidt frisk olie i gryden og sauter porrer, æbler og
gulerødder og pastinakker og sauter dem 3-5 minutter. Drys karry Mix over og
steg nogle minutter. Hæld 8 dl vand på, kog op og tilsæt kokosmælken.
Lad det småsimre til urterne er sprødmøre og tilsæt kål og
kylling.
Kog igennem og smag til evt. med soya, salt og peber. Spæd
evt. med vand hvis saucen er for tyk.
Super lækker ret, som det kan ses blev der spist op :-) |
Men der skal også være tid til almindeligt socialt samvær omkring den varme ovn.
En kold men meget flot solskins dag i Det Grønne Klasserum.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar