onsdag den 23. januar 2013

HAIKU og FIRKANTER

Udskolingen knokler videre

Onsdag er det udskolingsdag.

I dag var det sidste gang på værkstederne der har kørt siden jul, hvor vi har lavet en anden struktur på forløbne. 
Indtil omkring 1 april afprøver vi at have en ren pige gruppe og 2 rene drenge grupper, og grupperne er nu 3 gange på det samme værksted.

Dagen  idag d. 23 januar 2013 bød igen på matematik i uderummet, hjemkundskab og vid underlig ude dansk.

Pigerne har arbejdet med forskellige former for digte, hvor inspirationen er hentet i naturen.


Denne vinter skønhed kan kun inspirere til stor poesi
Her et par eksempler på dagen digte kunst.


Det er vinter tid
søen er blevet til is
Det er rigtig koldt.



Det er smukt inde
Det er så fint  udenfor
Det er så koldt ude





Rød
Et hjerte
Det banker hurtigt
Det gør mig lykkelig
Kærlighed 



Blåt
Et hav
Det er vand
Det gør mig glad
Sommerferie








Hjemkundskabsholdet  stod for dagen kullinariske oplevelse, og den var god.
Dagens ret var kyllingstrimler   med kikærter og kartofler.
 også i dag blev der spist op.

Dagens opskrift:
KYLLINGMED KIKÆRTER OG KARTOFFEL OG BABYLEAFS MEDLØG
Tilberedningstid: ca. 45 min
Antal personer: 16
DET SKAL DU BRUGE:
Rapsolie eller olivenolie
1 kg iblødsatte kikærter
2 pose kartofler
2 stor kvist timian
8 spsk eddike
1 hvidkål
salt og peber
1,5 kg kalkunbryst  i strimler.
2 bakker babyleafs  
500 g løg
10 gulerødder

SÅDAN GØR DU:

Hæld iblødsætningsvandet fra kikærterne og sæt dem over i nyt vand med en kvist timian og et par gulerødder. Kog dem møre, ca. 30 minutter, under låg.

Skur kartoflerne og skær dem i tern. Kom dem i gryden til kikærterne når ærterne har kogt i ca. 10 minutter.
Snit hvidkål ultratyndt og kom det i gryden sammen med kartofler og kikærter de sidste 10 minutter af kogetiden

Dup kødet med papir og drys med lidt salt.

Pil og hak skalotteløgene fint.

Skyl babyleafs grundigt, i en stor skål med koldt vand, og nip rodenden af. Afdryp godt.

Kom feldsalat på et fad og drys med skalotteløg og dryp med en dressing af eddike, salt og peber samt 3-4 spsk god olie.

Hæld vandet fra kikærter, kartofler og hvidkålen og smag det til med lidt eddike, salt, sort peber og olie.

Varm en pande op med lidt olie og steg kalkun strimlerne gyldne, 2-3 minutter på hver side.

Servér kalkun strimlerne med den varme kikærte-kartoffel/kålret og babyleafs 









Matematik drengene måtte en tur op i byen for at om de kunne finde nogle geometriske former på gågaden (Jernbanegade). Og jo det kunne de godt, de var faktisk ret dygtige.





Da de kom hjem var det tid til at bearbejde deres resultater. Billederne blev lagt ind i en power point, figuren blev beskrevet med den rette geometriske betegnelse,  og omkreds samt areal blev beregnet.

Husk også at følge med på facebook 
http://www.facebook.com/fredensborgnaturskole.fredensborgkommune
og se hvad der ellers sker i Den Matrikelløse Naturskole i Fredensborg.










Ingen kommentarer:

Send en kommentar