fredag den 23. maj 2014

LEJRSKOLE I LEJRE.

Mellemtrinnet på spændende lejrskole i samarbejde skolen i virkeligheden og danmarks jægerforbund.

Onsdag tog mellemtrinnet afsted til Lejre, nærmere betegnet Kisserupgård, ved Ledreborg.

Temaet er naturens spisekammer og naturpleje. To af vores store projekter bukkejagt og fiskeri. Med som jagt ansvarlig har vi Thomas fra Skolen I Virkeligheden, samt den lokale skytte på Ledreborg Michael.

Vi tog afsted onsdag morgen i dejligt solskinsvejr.

Bilen er pakket med al bage og hvad der nu ellers er brug for på en 3. dages lejrskole.Ved ankomsten til Lejre holdt den lokale "bus" fra Ledreborg "busservice"


Denne skulle køre os til vores frokost plads, slots parken ved Ledreborg.

Så da vi når "stoppestedet" ved Dellingemølle, blev vi sat af, hvorefter at der var en kort men dejlig gåtur gennem Morten Koch land til selve slots parken.


Efter Frokost var der så en dejlig gåtur gennem skoven frem til Kisserupgård, hvor vi skulle bo de næste 3 dage.

Efter at vi var blevet indkvarteret, 
  
Var det blevet tid til en lille eftermiddags snak, og lidt saft, inden der var tid til et lille frikvarter.
Her efter var det å tid til første undervisnings lektion. 
Det var jagt lære, ved Thomas Inge Nielsen, Skolen i Virkeligheden og danmarks jægerforbund.
Dette var en meget vigtig instruktion, da vi næste morgen skulle på bukkejagt.


 Her blev der fortalt om hvordan at det ville foregå næste dag, og hvordan at vi skulle opføre os når vi var på jagt, og omkring med sikkerhed, samt forskellige tegn, som skulle bruges til, kommunikation.


Og ja uden mad og drikke duer helten jo ikke, så køkkenholdet måtte igang.
Dagens menu, ovnbagte kartoffelbåde, og hjemmelavede burgere, med hjemmelavede hakkebøffer, som blev grillet. Det smagt vidunderligt.

Så var det tid til næste lektion, Michael Boon Pedersen. Forlægning af en buk. Altså hvordan at ordner en buk, når den en blevet skudt. Michael havde skudt bukken dagen før.
Sidste aktivitet var en dejlig aften tur i skoven, for at se om der var noget vildt at finde, inden morgen jagten.

 
Og så var det ellers godnattid, da jagtholdet skulle op kl. 04.00 næste morgen.

Torsdag morgen var der vækning kl. 04.00, der var  mælk og en morgen sandwich til alle,samt lidt frugt at starte dagen på. 
Jagt holdet klar til afgang.


 Vi blev delt i 2 grupper, en der gik med Michael ,og en med Thomas, dette blev gjort for at dække et større område, og for at sikre mindst mulig støj, når vi var afsted.

Så afsted på 3 timers helt fantastik morgen vandring.

Michael fortæller om hvilke spor vi skal se efter, for at kunne finde råvildt Første rådyr fundet, Thomas gør klar, først og fremmest for at finde ud af om det er en buk eller en rå, Efter et lille stykke tid kunne han konstatere at der var en rå, altså en hun, så ikke noget skud denne gang.Der blev fundet flere dyr, men den første buk vi så var for langt væk, og løb før end vi kunne nå frem på skud holdNyt dyr fundet, og vi sniger os frem over golfbane på Ledreborg, men endnu engang var dyret for kvik i forhold til os.

 Der spejdes ud over markerne i morgensolen for at se om der skulle gemme sig en buk ude i kornet.
 Men desværre kun en hare, og det var jo ikke hare jagt vi var på, godt for den.:-)  Morgen stemning ved søen, et smut forbi søen hvor vi senere skulle fiske, og se om der skulle være en buk på de store eng arealer.


Men som nok konstateret, så blev det ikke til nogen buk, i denne ombæring. Vi fik se 8-9 stykker råvildt, samt hare, fasaner, og andre dyrearter. Vi prøvede også med kaldelyde, og vi hørte bukkene "gø".

Retur på gården, stod den på morgen mad, og så var det ellers tid til stille tid, så alle kunne være friske til dagens øvrige aktiviteter.


Efter stille tid og frokost, så var det fiske tid i den lokale sø. Den stod på medefiskeri, og ruser.

 Rusene gav 6 ål, og dagen før havde de givet 2 store gedder. Medefiskeriet gav et kæmpe hug, formodenlig en karpe, men desværre ingen fangst, den hoppe af igen.

Hjem til aftensmad.
HVAD NU, vi havde jo ikke skudt noget, så skulle vi ikke have noget mad. Jo helt rolig, bukken fra dagen før, blev brugt, så der blev lavet hjorte shawarma, og grillet hjorte kølle, alle syntes det smagte helt fantastisk.


 For dem der havde flere kræfter tilbage blev der arrangeret aften bukke jagt, 2 timer, i solnedgangen. 6 elever var klar på opgaven, igen opdelt i 2 hold, og så ud i skoven.
 Men inden afgang var der lige mulighed for at prøve at skyde et "vildsvin" med luftgevær.

Og så ud og finde bukke, vi gik sammen tur som om morgenene, for så viste vi hvor at der var mulighed for at finde dyr.


 Desværre helder ikke noget held denne gang.
Dette var dagen aller bedste chance, men bukken ville bare ikke vende siden til, så vi må bare konstatere at det blev 1-0 til bukkene i denne omgang.

Fredag, var det hjemrejsedag, efter en helt fantastisk lejrskole på Kisserupgård.
Stor tak til Thomas og Michael, Skolen i Virkeligheden og danmarks jægerforbund.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar