søndag den 16. september 2012

Nu med nyt design

Ja så gik der endnu en uge, og det var endnu en uge med mange spændende aktiviteter og gode oplevelser.


Tirsdag d. 11 sept.

Mellemtrinnet var af sted igen, og arbejdede videre med deres herbarier.  Det var spændene at se om planterne var blevet flotte, efter en uge i pressen.





 
 
 
 
 
Og det var de. Alle planterne var blevet rigtigt flotte. Dagen efter blev de lamineret på skolen så de kan holde sig.
 
 






















Da alle planter var pakket ud, og fotograferet til logbogen, var det tid til at skrive lodrette digte, ud fra planternes navne.  F.eks.

Himlens
Østenvind
Skænker
Tørt vejr







Onsdag d. 12 sept.

Så var det indskolingen.

Dagens tema var skrald.

Eleverne skulle finde og fotografere ting som de mente var skrald. Der efter snakkede vi om de ting de havde fundet, og vi snakkede også om det var noget skrald som vi kunne genbruge, eller hvad der skulle ske med det. Og vi fik også en snak om hvor lang tid det tager for de forskellige skrald typer som de fandt, at forsvinde i naturen.


























Torsdag d. 13 sept.
 
Torsdag er det udskolings dag. Denne torsdag blev lidt anderledes, da jeg var på konference i København. Naturen som grønt klasseværelse.
 
Så desværre ingen billeder fra dagen.
 
Men dagen opgaver var som altid Hjemkundskab.
Dagens opskrift var Kylling gullasch.
 
Kylling gullasch
Ingredienser:
1,5  kg. kylling bryst
3 pepper frugter
8 løg
1 kg. Kartofler
3 stilke bladselleri
500 g. Champignon
2 dåser hakkede tomater
Et bundt basilikum
3 fed hvidløg 
10 gulerødder
1 Maizena jævner
 
 
Rens alle grøntsager og gør dem klar. Hak løg, striml pepper frugt og skær selleri i små tern.
Kartofler skrælles og skæres i små tern.
Skyl og rens champignon og skær dem i strimler.
Basilikum blade tages af og fint hakkes.
Hvidløg pilles og hakkes fint.
Gulerødder skrælles og skøres i små ringe.
 
Kød svitses i en wok med lidt olie. Tilsæt løg, hvidløg og de flåede tomater. Tilsæt kartofler, gulerødder, selleri og basilikum. Rør godt rundt i
gryden.  Tilsæt vand så det dækker kød og grøntsager. Kog til kartofler og gulerødder er klar. Tilsæt pepper frugt og champignon. Brug Maizena til at jævne væsken.
 
En ret som eleverne syntes rigtigt godt om.
 
Ellers blev der arbejdet med et emne om kompost, og et dansk emne omkring fagtekster, hvor de se på opskrifter, og selv prøver at skrive dem.
 
Så det blev igen en skøn uge i det grønne klasserum, også selv om sommeren går på hæld, og efteråret sniger sig ind.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar